Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

A hiteles humán erőforrás

2009.07.01. (6 db hozzászólás) [szerző: ]

Voltam állásinterjún. Mint sokan mások mostanában. Csak ez jó régen történt, nehogy mostani munkahelyemen bárki aggódni kezdjen. :o) A  kiválasztási specialista, alias recruiter megkérdezte tõlem, hogy „Ön miért gondolja, hogy alkalmas lenne a munkakör betöltésére?”

Na, a sztereotip kérdés, ami a nagykönyvben az interjún fel nem teendõ banális kérdések fejezetben található... A kedves hölgy miniszoknyában, mély dekoltázsban üdítõ látvány volt a nyári melegben, miközben én az épület szellemének megadtam azt, amit illik: öltönyben, nyakkendõben, vasalt ingben aszalódtam. Valahogy hitelét veszítik azok az ízléses, hagyományt, szakértelmet, tudást sugárzó falak, faldíszek, fotelek, ahol a fotelben ülõ külcsín éles ellentétben van a cég által folyamatosan kommunikált értékekkel. Amikor visszakérdeztem, hogy szerinte mi az a plusz szakmai tartalom, ami miatt nekem miért érdemes elfogadnom az ajánlatukat, hiszen az egyik legnagyobb konkurenciájuknál dolgoztam évekig, a hölgy hosszasan gondolkodott, majd a mindent kimerítõ adu ász válasza csak az volt: „kiváló a csapat.” Istenem, és még õ építi a munkaerõpiaci brand-et... A hecc kedvéért utánanéztem késõbb, nem indultak a legjobb munkahely címért.
Témakörök: álláskeresés, hr


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>

  Palágyi Adrienn
Ahhoz, hogy valaki hitelessé váljon, jópár év szakmai tapasztalat szükségeltetik. Addig bármilyen okos és rátermett is az egyén, biztosan akad majd gondja az elfogadtatással. Ez így természetes. Még tanulnia kell. Olyan mintha ovis lenne, csak a munkaerõpiacon:)
A hiba nem is ebben van, hanem abban, hogy nagy általánosságban a cégek az ilyen"jól felkészített" munkaerõt szinte azonnal kidobják a piacra, hogy akkor nesze dolgozz, ahogy tudsz és teljesíts havonta x összeget. Nincs átadva a szakértelem, a szakmai fogások, a piacot még nem ismeri, stb és a végén bizony a minõség szenved csorbát. A tanácsadás különösen kényes szakma ebbõl a szempontból, mert folyamatos megújulást kíván és meglehetõsen szerteágazó ismereteket. Nem lehet csak úgy elkezdeni mûvelni.
Jómagam is folyamatosan szembesülök azzal, hogy kevés olyan szaki van, akirõl mintát tudnék venni, aki tényleg mentorálja a fiatalabbakat. Mert bizony a hivatásomat én is komolyan szeretem venni. Marad egyébként a teljes önfelfedezés, ami kétségkívül nehezebb út, de azt gondolom mivel saját megtapasztalásból fakad, sokkal erõsebb és stabilabb tudást biztosít. Erre viszont már tényleg nem mindenki alkalmas.
új hozzászólás küldése >>
   - Szakértőnk adatlapja
Kedves Adrienn,

Köszönöm a hozzászólásod. Valóban, az élettapasztalat és a szakmai hitelesség sok esetben kéz a kézben járó folyamatok. A probléma nem is ebben rejlik számomra. Az ilyen jellegû szituációk a HR szakma üzletoldali elfogadottságának minõségét is tükrözi: végrehajtó, gombnyomogató embereket akar látni egy döntéshozó a HR szervezetben, vagy felismeri, hogy a HR olyan terület szakértõje, amely a cég teljes költségeinek usque 60-70%-t jelenti. Szerencsésebb szervezetekben ezért még a fiatal, minimális tapasztalattal rendelkezõ HR-esek is rendkívül erõs kompetenciákkal bírnak.
Szomorú azt is látni, hogy tulajdonképpen a tanácsadói szakmában minimális az érdemi szakmai képzés. Ha valakinek készsége és adottsága van, ráadásul még mentorálják is, sikeres és hiteles lehet. A többit sajnos hamar skatulyába helyezik. Nem is véletlen talán, hogy sokan a fejlõdési utat a céges oldalon képzelik el. Ott viszont visszakanyarodunk a kommentem elsõ részéhez: gombnyomogatással, vagy valódi kihívással találkoznak ott?
új hozzászólás küldése >>
  Palágyi Adrienn
Kedves Zoltán,

Köszönöm válaszod.
Nagyon érdekes, hogy míg az erõforrások valóban 60-70%-val rendelkezik a HR, és ennek tudatosítása már rongyosra lett járatva a lemezlejátszón, mégsincs átütõ eredmény. Pont azokon a helyeken (kifejezetten a multikra, és nagyobb vállalatokra gondolok most), ahol 'elvileg' mindenki képben van és teret engednek a HR-nek, valójában pontosan ott is reked meg az egész probléma. Gombnyomogatás lesz belõle, dobozos és idõközönként újraismételt álmegoldások. A HR-es szakemberek pedig pont ebbe tanulnak bele. Egy korlátokkal teli policy-rendszerbe.Szerencsésnek gondolom magam, hogy pályámat egy autoelektronikai gyártó multinál kezdtem.Éppen ezért pontosan tudom, hogy, na ilyet mégegyszer sose:) Talán nagyon szubjektív gondolat, de elképzelhetõ, hogy ez azért is van, mert sokan nem vágynak az önfelfedezésre. Elég ha csak gombnyomogathatnak meghatározott szisztéma szerint, (ez a cégnek is megfelel), és így nincs szükség arra, hogy önmaguk képessé váljanak generálni a mindig nagyon sajátos problémákra a megoldást, ami persze ennél fogva lényegesen nehezebb is. Én pont ezt élvezem, és le nem mondanék róla semmi pénzért:). Szomorú látni, hogy egy dolgozói elégedettségfelmérés a fiókba kényszerül, majd egy év után ismét, és közben meg nem történt semmi!! Szó szerint. Eközben pedig a HR meg van róla gyõzõdve, hogy na tessék milyen jól csináljuk.
Kisebb cégeknél a bizalomra építve jobban lehet haladni, nehezen de átformálható a szemlélet, ha hisznek a tanácsadóban és a szakértelmében.
Nekem kicsit torz a szakma megítélése egyébként. Egyrészrõl nem hiszik el, hogy kell a HR, mert nem tudják pénzben felfogni a jelentõségét, ugyanakkor a HR bizonyos területei teljesen pénzorientálttá váltak és irreális összegeket képesek kiadni egy-egy munkaerõért, amit vagy megtarthatnának, vagy maguk kiképezhetnének egyébként. Rövid távban mûködik csak minden..
új hozzászólás küldése >>
   - Szakértőnk adatlapja
Igen, elméleti síkon tisztában van vele minden munkaadó, cégvezetõ, tulajdonos, hogy a humán tõke milyen költségvonzattal jár. A lemez ebbõl a szempontból valóban elkoptatott. De azt se felejtsük el, hogy az õ olvasatukban a HR szakma nem bevételt generáló, hanem költségnövelõ tényezõ. Ha a cégvezetés így közelíti meg, akkor a HR tulajdonképpen nem is rendelkezik érdembeli fejlesztési büdzsével. Hangsúlyosabb az adminisztrációs, toborzási feladata. Az sem mindegy, hogy pl. egy teljesítményértékelés milyen célt szolgál: számszaki/kompenzációs/motivációs aspektus, vagy kompetenciafejlesztéshez/karriermenedzsmenthez/tehetséggondozáshoz is kapcsolt. Ez utóbbinál már jobban várható, hogy a HR-t üzleti partnernek is tekinthetik. De nehéz a helyzet tanácsadói oldalon is: A HR tanácsadók jelentõs része nem képes megértetni a megbízói HR-el, vagy line managementtel, hogy mi az a megtérülés (ROI), ami egy drága szolgáltatás megfizetésével a cég számára is jelentkezik. Néha, mintha két külön nyelvet beszélnének.
új hozzászólás küldése >>
  Palágyi Adrienn
Kiváncsi vagyok, vajon mikorra éri el a HR, hogy ne csak költségoldalról nézzék, hanem úgy kezeljék, mint mondjuk a sales-t, vagy legalább úgy, mint a marketinget..Érdekes, hogy a marketinget nem kell megmagyarázni, pedig "az is csak viszi a pénzt". Az elvi mûködés pedig épp ugyanaz. Számunkra legalábbis:)
Na ez lesz a nagy feladat, a mi feladatunk.
Én nagy akadályát abban látom a dolognak (mert azért lehet számszerûsíteni a HR-t és papír alapon bizonyítani), hogy eleve ha valaki (most természetesen általánosítok) meghallja, hogy HR, akkor valami sötét, humbuk, "nesze semmi, fogd meg jól"-nak gondolja. Na, így nehéz dolgozni.
új hozzászólás küldése >>
   - Szakértőnk adatlapja
Jó a meglátásod.

Nem tudom, hogy volt rá lehetõséged élõben megnézni, de múlt hét csütörtökön a HrCafe Forrószékben pont ezt a kérdéskört (is) feszengettük két kiváló HR Igazgatóval, Gyenese Balázzsal és Csúsz Klárával. (http://www.hrcafe.eu/forroszek.php#fragment-2)
Amennyiben mégsem sikerült, akkor módod lesz rá, hiszen pár napon belül felkerül az archivumba a felvétel rövidített verziója. (http://www.hrcafe.eu/forroszek_archivum.php)

Számomra tanulságos volt, hogy õk miként fogalmazták meg, hogy mi kell ahhoz, hogy a HR stratégiai partner legyen. Illetve azt is, hogy nem szabad fetisként kezelni a stratégiai partnerséget, hiszen üzleti modelltõl, cégmérettõl, sok minden mástól is függ, hogy valóban van-e szükség stratégiai partnerségre. Nem szabad lebecsülni azt se, ahol egy erõs és stabil operatív hátteret biztosít a HR, mindenféle varázslások nélkül. Úgy tûnik - tükrözte az interjú is - hogy jó pár esetben a stratégiai partnerséget keverjük a trendi HR-el. Üzlet szempontjából az utóbbi kevesebb hozzáadott értékkel rendelkezik.
új hozzászólás küldése >>

vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

KÉSZ VAGY FÉLKÉSZ

2016.11.04.
-

Külső vagy belső jelölt?

2015.10.05.
-

HR szoftverek eljövendő világa

2015.09.28.
-

Megvannak a Magyar HR szakma kiválóság díjának nyertesei

2014.04.17.
-

A magyar HR szakma kiválósága - Pályázat

2013.12.13.
-

Social Impact Program

2013.06.04.
-

Néhány gondolat a HR Szolgáltató Központokról

2013.06.02.
-

Sabbatical

2013.05.08.
-

Új eszköz a HR-esek kezében! - II.

2013.04.14.
-

Új eszköz a HR-esek kezében

2013.04.01.
-

Friss hírek a HRCafe háza táján

2012.10.01.
-

Lelki erőforrások a munkahelyen I. - Jövőkép a bizonytalanságban

2011.11.30.
-

Mérgező érzelmek a munkahelyen 1. – A bizonytalanság

2011.11.21.
-

A Pszichológus esete a HR szakmával

2011.11.11.
-

Mutasd mit mérsz, megmondom ki vagy!

2011.11.02.
-

Tréning, coaching vagy interim?

2011.10.22.
-

Hol vannak az erős személyes márkák?

2011.09.09.
-

A közösségi média felé nyitnak a bankok

2011.09.02.
-

Assessment Center - Érvényesség és megbízhatóság

2011.08.29.
-

Add el önmagad!

2011.08.24.
-

Assessment center (AC) - Cafepedia blog

2011.08.22.
-

Vigyázat, facebookveszély!

2011.08.15.
-

Assessment Center - újratöltve

2011.08.11.
-

Hol vannak a tehetséges fejlesztőmérnökök?

2011.08.08.
-

Te drága!

2011.07.18.
-

Ne engedd el! - Vállalati

2011.07.15.
-

Beszállító, vagy patner?

2011.07.11.
-

Kegyes hazugságok - kegyetlen igazság

2011.06.26.
-

Stresszinterjú – Cafepedia blog

2011.06.02.
-

Mitől más? - Gondolatok Dr. Robert Hogan pszichológia tesztmódszertanáról

2011.05.25.
-

Néhány szempont interim megbízások sikeres teljesítéséhez

2011.01.10.
-

Szervezetfejlesztés – a hiányzó láncszem

2010.12.19.
-

A HR informatikai projektek buktatói

2010.12.05.
-

Amit nem tudunk a munkahelyen hagyni

2010.11.12.
-

A médiaszereplés torzító hatása a személyiségfejlődésre

2010.11.06.
-

Amikor már nem elég tehetségesnek lenni…

2010.10.12.
-

And the Winner is…

2010.09.29.
-

A bennünk lakó Darth Vaderek, avagy a személyiség és a stressz újszerű felfogása

2010.09.22.
-

Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban

2010.09.11.
-

Legyen fiatal, energikus és ne akarjon gyereket!

2010.08.02.
-

Humán tőke menedzsment - bárhonnan

2010.07.24.
-

Csak a vezetékeinket veszíthetjük?

2010.07.16.
-

Vállalatirányítás és HR a felhőből?

2010.07.10.
-

Néhány gondolat a személyiségtesztek becsaphatóságáról

2010.07.01.
-

A Tanácsadó

2010.06.29.
-

Üzleti intelligencia a HR-ben

2010.06.13.
-

Személyes márkánk és kapcsolataink, vagy nem az a fontos, te kit ismersz, hanem az, ki ismer téged

2010.05.21.
-

Fejlesztésről mesterfokon

2010.05.16.
-

Előkészületek személyes márkánk építéséhez

2010.05.08.
-

Innováció a vállalati HR területén – üdvözöllek a klubban!

2010.05.04.
-

Kártylapok közé nézni

2010.04.28.
-

Személyes márka

2010.04.19.
-

Az Interim Menedzser személyes brandje

2010.04.02.
-

Ariadne fonala és a szervezeti integráció

2010.03.31.
-

Mit kínál egy HR-es mesterkurzus?

2010.03.23.
-

Exkluzív kiskapuk.

2010.03.11.
-

Mit ér a doktor, ha magyar?

2010.03.05.
-

Két rendezvény egy cél

2010.03.03.
-

HR és a Balanced Scorecard

2010.03.03.
-

Kinek fontos a Társadalmi Felelősségvállalás?

2010.02.25.
-

A fogyaték tehetsége

2010.02.23.
-

Az interim munka

2010.02.19.
-

Tanácsadócégek kálváriája 2009

2010.02.16.
-

HR Bál - avagy piedesztálon a HR szakma

2010.02.10.
-

A fogyatékkal élő alkalmazott és a hatékony szervezet felsőbbrendűsége

2010.02.04.
-

Egyedi megoldás? Mikor fele annyiért megkapom a jól bevált sablonokat?

2010.02.02.
-

Zöldhajtások a hó alatt

2010.01.27.
-

Teljesítménymutatók alkalmazása emberi erőforrások területén

2010.01.20.
-

A csapatmunka fontossága

2010.01.12.
-

HR folyamat kialakítása a gyakorlatban

2010.01.10.
-

A fluktuáció lehetséges csapdái

2009.12.23.
-

HR OSCAR

2009.12.17.
-

Projekt Menedzsment alkalmazása vállalati HR-en

2009.12.07.
-

Csak a végzettség teszi a mestert?

2009.12.02.
-

Interim Menedzsment – alapvetések

2009.11.24.
-

Lovagi roham vagy vonalharcászat?

2009.11.17.
-

Outplacement és coaching?

2009.11.16.
-

Mérhető-e a mérhetetlen?

2009.11.12.
-

A grafológia alkalmazásának előnyei a humán erőforrás területén

2009.11.06.
-

Mivel is írunk?

2009.10.30.
-

Kiválasztási kiskáté II. – Integráció helyzetelemzés nélkül?

2009.10.27.
-

Kiválasztási kiskáté I. – a nem realizált nyereség

2009.10.13.
-

Kerekasztal-beszélgetés - A HR-es mint tanácsadó

2009.10.08.
-

A HR és a megváltozott üzleti környezet - kerekasztal

2009.09.29.
-

HR-es mint stratéga – reflexiók egy konferencia kapcsán

2009.09.29.
-

A HR és a megváltozott üzleti környezet

2009.09.17.
-

A HR-es mint tanácsadó

2009.09.16.
-

Hr-es, mint stratéga

2009.09.14.
-

Munkanélküliség a kézírásban

2009.09.11.
-

Szép Új Online-Világ?

2009.09.07.
-

Milyen a jó motivációs levél?

2009.08.28.
-

A tervezett véletlen hatása

2009.08.25.
-

Az üzleti magyar virtus

2009.08.18.
-

Fejvadászat a budapesti Apple Premium Reseller piacon

2009.08.05.
-

Headhunting on the Apple Premium Reseller market

2009.08.04.
-

Homo Ludens generációs problémái

2009.08.03.
-

Tanácsadó megváltozott szerepkörben

2009.07.31.
-

Bértárgyalás legújabb eszközei

2009.07.28.
-

Álláskeresés 45 felett, vagyis szenior álláskeresők esélyei a munkaerő piacon

2009.07.20.
-

Az üzletember történészi self-marketingje. 2. rész

2009.07.17.
-

A rendszerszemléletű grafológia

2009.07.14.
-

Az üzletember történészi self-marketingje. 1. rész

2009.07.10.
-

Hol van ma a legjobb munkahely?

2009.07.06.
-

Magad uram, ha szolgád nincsen - Az álláskereső direkt marketing kampánya.

2009.06.30.
-

Grafológia alkalmazása fejvadász projektben

2009.06.29.
-

Szervezeti integráció - Cafepedia blog

2009.06.26.
-

Ha a hegy nem megy Mohamedhez

2009.06.19.
-

Kiválasztás – Cafepedia blog

2009.06.12.
-

Hazánkban ideiglenesen tartózkodó szovjet csapatok

2009.06.11.
-

Személyiségteszt - Cafepedia blog

2009.06.10.
-

Munkaerő piac - Cafepedia blog

2009.06.011.
-

Humán átvilágítás - Cafepedia blog

2009.05.28.
-

Tömeges munkaerő felvétel

2009.05.11.
-

Személyiség - Cafepedia blog

2009.05.09.
-

Álláskeresés - Cafepedia blog

2009.05.08.
-

Pályázó - Cafepedia blog

2009.05.07.
-

Grafológia - Cafepedia blog

2009.05.05.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
Antal Melinda - Humán források - Antal Melinda
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Cafepedia - Humán források - Cafepedia
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Fekete István - Humán források - Fekete István
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Huba Gizella - Humán források - Huba Gizella
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Lipcsei András - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Lipcsei András
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


PĂ©csi Ferenc - Humán források - Munka-magánélet - Pécsi Ferenc
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Pekár DĂłra - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Pekár Dóra
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Petõ Gábor - Humán források - Petõ Gábor
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Schoner Vera - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Schoner Vera
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SzabĂł Bettina - Humán források - Munka-magánélet - Szabó Bettina
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Szende Csaba - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Szende Csaba
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Tánczos Zsuzsanna - Humán források - Munka-magánélet - Tánczos Zsuzsanna
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)