Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Üzleti intelligencia a HR-ben

2010.06.13. (3 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]

A szervezeteknek az egyik legfontosabb "eszközük" az ember és az egyik legnagyobb költségtételük az emberi erõforrások költségei. Ezt sokan tudják, vallják.

Azok a vezetõk már sokkal kevesebben vannak, akik összefüggéseiben átlátják, hogy a legfontosabb erõforrások hogyan járulnak hozzá az üzleti stratégiához és teljesítményhez. Hogyan tervezzék, hogyan fejlesszék a kompetenciákat és a kapacitásokat? Hogyan tûzzenek ki konkrét, mérhetõ célokat, és hogyan mérjék az emberek teljesítményét? Akik a technológiai erõforrások fejlesztésébe történõ beruházásokról számszerû megtérülés-elemzés alapján döntenek, hogyan tudnak az emberi-szervezeti erõforrások fejlesztésekor hasonló elemzések alapján dönteni?A HR fõ folyamatait támogató információs rendszerekben (a HR alaprendszerben, a bérszámfejtésben, a juttatások nyilvántartásában, a munkaidõ- és távollét nyilvántartásban, az új jelentkezõk adatbázisában, a képzési adatbázisban, a teljesítményértékelési alkalmazásban) felhalmozott adatok elemzésével mind a vezetõi döntések elõkészítése, mind a dolgozókat kiszolgáló HR folyamatok minõsége magas szintet érhet el. Az emberi erõforrásokkal kapcsolatos tulajdonosi és hatósági jelentések minõsége, használhatósága és elõállításuk hatékonysága szintén kiváló szintre fejleszthetõ.


Mi a közös azokban a szervezetekben, ahol mindez jól mûködik? Az, hogy az üzleti és pénzügyi területeken bevett módszereket és eszközöket, az üzleti intelligenciát (BI) és a teljesítménymenedzsmentet (PM) a HR stratégiai és operatív folyamataira is kiterjesztették.


Ezen szervezetekben az nem elegendõ, hogy a HR az emberi erõforrásokkal kapcsolatos adminisztratív folyamatokat kezelje. Amivel az üzleti sikert ezen felül elõmozdíthatja, az a tény alapú elemzõ megközelítés, amellyel üzleti problémákat, kihívásokat tud felderíteni, elemezni és megoldani szervezeti és emberi szempontokból.Ekkor tud a HR olyan kérdésekre válaszolni, hogy a meglévõ, vagy bevezetni kívánt céges erõforrás-kezelési folyamatok szabályok hogyan befolyásolják a cég üzleti tervét. A válasz a legtöbb cég, intézmény esetében nem áll rendelkezésre.


Például tegyük fel, hogy fizetést emeltek az egyik divízióban a kiválóan teljesítõ alkalmazottaknak. Tudja-e mérni ennek a kiadásnak a ROI-ját (megtérülését)? Megoldotta-e ezzel az adott szervezeti egység magas fluktuációját? Sikerült-e ezzel megtartani azokat a munkatársakat és kompetenciákat, akik és amelyek a cég stratégiai céljainak legjobban megfelelnek?


A legtöbb cégnél az ilyen stratégiai kérdésekre, de akár még egy nem tervezett hatósági adatszolgáltatási kötelezettségre is úgy tud a HR szervezet választ adni, hogy sok ember sok ideig azzal foglalkozik, hogy a fent felsorolt elszigetelt HR támogató rendszerekbõl kinyerje az adatokat sok Excel táblázatba, majd ezeket összefésülje, kiegészítse, és végül a kért információt  jól-rosszul elkészítse. Egy héttel késõbb ugyanezekre a kérdésekre ugyanezekbõl az adatokból valószínûleg jelentõs mértékben különbözõ választ adnának.


Egy integrált információkat szolgáltató HR BI rendszer lehetõvé teszi, hogy a szervezet a humán tõkéjét a stratégiai célok elérésére ösztönözze, a megfelelõ kulcs mérõszámokkal (KPI-k) a munkatársak, szervezeti egységek, folyamatok, projektek teljesítményét a stratégia szempontjából mérje. Ezen felül a HR szervezet és HR folyamatok céljait, sikerkritériumait, stratégiai hozzájárulását, pénzügyi mutatóit (megtérülés, hatékonyság, érték) segít tervezni és mérni. Lehetõvé teszi, hogy a HR mint belsõ szolgáltató a belsõ ügyfeleit szegmentálja stratégiai értékük, teljesítmény és potenciál szerint, és a legnagyobb értéket létrehozó munkatársakra és szervezetekre, folyamatokra, projektekre nagyobb figyelmet, több HR-es és pénzügyi erõforrást tudjon mozgósítani.

Témakörök: üzleti intelligencia, interim


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>

  Dr. Németh Zoltán - http://www.enetha.com
Kedves Melinda

Egy ilyen megoldás nagyon ideálisnak tûnik. Van azonban néhány kritikus kérdés. Vajon mérhetõ-e a rendszer bevezetésének költsége? Ha igen, akkor milyen magának a rendszernek a ROI-ja, vagy mennyi idõ alatt terül meg? Vajon mindenkinek érdeke-e az adatszolgáltatás? Ha nem akkor az ellenérdekeltek meg tudják e akadályozni a bevezetést? Egyáltalán mennyi ilyen rendszer mûködik Maqyarországon? Melyek a tapasztalatok?


És akkor még mindig ott a human oldal:-) Valóban fogják-e mûködtetni?

dr. Z
új hozzászólás küldése >>
  Kõvári Attila - http://www.biprojekt.hu
Kedves Zoltán,

Kõvári Attiila vagyok, üzleti intelligenciával foglalkozom, és még a kilencvenes évek végén építettem HR üzleti intelligencia rendszert egy kb 1500 fõt foglalkoztató cégnek. Mik voltak a tapasztalatok?

1. Az üzleti intelligencia drága mulatság és pusztán egy HR adatpiac kiépítése a szoftver és tanácsadói árak miatt valószínûleg nem térülne meg. De ha a vállalat más szakterületein már használják a BI-t és emiatt a hardwer + szoftverköltséggel nem kell számolnunk, akkor érdemes gondolkodni rajta.

2. A HR területet lefedni üzlet intelligenciával relatíve egyszerû (technológiai szemmel): kis adatmennyiséggel kell dolgoznunk, a szakterület folyamatait könnyen el tudja képzelni egy HR tudással nem rendelkezõ tanácsadó is, a cellaszintû jogosultság kezelés az OLAP technológiákkal megoldható, stb. Szumma szummárum relative egyszerû

Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel,
Kõvári Attila
új hozzászólás küldése >>
  Antal Melinda - Szakértőnk adatlapja
Kedves Zoltán! Köszönöm a továbbgondolást jelzõ kérdéseit!
Kedves Attila! Köszönöm a tapasztalt BI szakértõi gondolatait!

Egy olyan cégnél, ahol már üzleti, pénzügyi és menedzsment kultúrája van a tény alapú döntéseknek és a hatékony információmenedzsmentnek, ott természetes továbblépés, vagy akár felsõ vezetõi elvárás is lehet, hogy a humán erõforrásokkal való stratégiai és operatív gazdálkodás is adatok, tények alapján történjen. Ekkor a sikeres bevezetésben és a rendszeres használatban érdekelt a HR szervezet is. Ilyen cégben nem dicsõség, hanem nem-megfelelõség és szégyen, ha a HR BI projekt elbukik, vagy ha a HR vezetõ üres jelentésekkel jelenik meg a vezetõség vagy a tulajdonosok elõtt.

Vannak olyan cégek, ahol a Balanced Scorecard (lásd korábbi cikkemet a témában) felõl jutnak el az üzleti intelligencia, vagy a teljesítménymenedzsment HR-re való kiterjesztésére.

A fentiek alapján, és Attila tapasztalatai szerint is, a HR BI projekt általában nem az elsõ BI projekt, hanem egy BI program egyik lépése. Eddigre már van infrastruktúra és kompetencia a BI fejlesztésekre és üzemeltetésre. Mértékében és komplexitásában sokkal kisebb, és ezért olcsóbb is egy HR BI projekt, mint az üzleti és a pénzügyi BI/PM projektek. Hasonlóképpen lehet felállítani a megtérülési modelljét a HR BI/PM projektnek, mint egy pénzügyi-kontrolling BI/PM projektnek. Ezen a fejlettségi szinten a pénzügyi kontrolling segítségével a HR meg tudja becsülni a megtérülést.

A projekt után pedig meg is tudja mérni.

Mivel? A HR BI rendszerrel!

Üdvözlettel
Antal Melinda
új hozzászólás küldése >>

vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

KÉSZ VAGY FÉLKÉSZ

2016.11.04.
-

Külső vagy belső jelölt?

2015.10.05.
-

HR szoftverek eljövendő világa

2015.09.28.
-

Megvannak a Magyar HR szakma kiválóság díjának nyertesei

2014.04.17.
-

A magyar HR szakma kiválósága - Pályázat

2013.12.13.
-

Social Impact Program

2013.06.04.
-

Néhány gondolat a HR Szolgáltató Központokról

2013.06.02.
-

Sabbatical

2013.05.08.
-

Új eszköz a HR-esek kezében! - II.

2013.04.14.
-

Új eszköz a HR-esek kezében

2013.04.01.
-

Friss hírek a HRCafe háza táján

2012.10.01.
-

Lelki erőforrások a munkahelyen I. - Jövőkép a bizonytalanságban

2011.11.30.
-

Mérgező érzelmek a munkahelyen 1. – A bizonytalanság

2011.11.21.
-

A Pszichológus esete a HR szakmával

2011.11.11.
-

Mutasd mit mérsz, megmondom ki vagy!

2011.11.02.
-

Tréning, coaching vagy interim?

2011.10.22.
-

Hol vannak az erős személyes márkák?

2011.09.09.
-

A közösségi média felé nyitnak a bankok

2011.09.02.
-

Assessment Center - Érvényesség és megbízhatóság

2011.08.29.
-

Add el önmagad!

2011.08.24.
-

Assessment center (AC) - Cafepedia blog

2011.08.22.
-

Vigyázat, facebookveszély!

2011.08.15.
-

Assessment Center - újratöltve

2011.08.11.
-

Hol vannak a tehetséges fejlesztőmérnökök?

2011.08.08.
-

Te drága!

2011.07.18.
-

Ne engedd el! - Vállalati

2011.07.15.
-

Beszállító, vagy patner?

2011.07.11.
-

Kegyes hazugságok - kegyetlen igazság

2011.06.26.
-

Stresszinterjú – Cafepedia blog

2011.06.02.
-

Mitől más? - Gondolatok Dr. Robert Hogan pszichológia tesztmódszertanáról

2011.05.25.
-

Néhány szempont interim megbízások sikeres teljesítéséhez

2011.01.10.
-

Szervezetfejlesztés – a hiányzó láncszem

2010.12.19.
-

A HR informatikai projektek buktatói

2010.12.05.
-

Amit nem tudunk a munkahelyen hagyni

2010.11.12.
-

A médiaszereplés torzító hatása a személyiségfejlődésre

2010.11.06.
-

Amikor már nem elég tehetségesnek lenni…

2010.10.12.
-

And the Winner is…

2010.09.29.
-

A bennünk lakó Darth Vaderek, avagy a személyiség és a stressz újszerű felfogása

2010.09.22.
-

Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban

2010.09.11.
-

Legyen fiatal, energikus és ne akarjon gyereket!

2010.08.02.
-

Humán tőke menedzsment - bárhonnan

2010.07.24.
-

Csak a vezetékeinket veszíthetjük?

2010.07.16.
-

Vállalatirányítás és HR a felhőből?

2010.07.10.
-

Néhány gondolat a személyiségtesztek becsaphatóságáról

2010.07.01.
-

A Tanácsadó

2010.06.29.
-

Személyes márkánk és kapcsolataink, vagy nem az a fontos, te kit ismersz, hanem az, ki ismer téged

2010.05.21.
-

Fejlesztésről mesterfokon

2010.05.16.
-

Előkészületek személyes márkánk építéséhez

2010.05.08.
-

Innováció a vállalati HR területén – üdvözöllek a klubban!

2010.05.04.
-

Kártylapok közé nézni

2010.04.28.
-

Személyes márka

2010.04.19.
-

Az Interim Menedzser személyes brandje

2010.04.02.
-

Ariadne fonala és a szervezeti integráció

2010.03.31.
-

Mit kínál egy HR-es mesterkurzus?

2010.03.23.
-

Exkluzív kiskapuk.

2010.03.11.
-

Mit ér a doktor, ha magyar?

2010.03.05.
-

Két rendezvény egy cél

2010.03.03.
-

HR és a Balanced Scorecard

2010.03.03.
-

Kinek fontos a Társadalmi Felelősségvállalás?

2010.02.25.
-

A fogyaték tehetsége

2010.02.23.
-

Az interim munka

2010.02.19.
-

Tanácsadócégek kálváriája 2009

2010.02.16.
-

HR Bál - avagy piedesztálon a HR szakma

2010.02.10.
-

A fogyatékkal élő alkalmazott és a hatékony szervezet felsőbbrendűsége

2010.02.04.
-

Egyedi megoldás? Mikor fele annyiért megkapom a jól bevált sablonokat?

2010.02.02.
-

Zöldhajtások a hó alatt

2010.01.27.
-

Teljesítménymutatók alkalmazása emberi erőforrások területén

2010.01.20.
-

A csapatmunka fontossága

2010.01.12.
-

HR folyamat kialakítása a gyakorlatban

2010.01.10.
-

A fluktuáció lehetséges csapdái

2009.12.23.
-

HR OSCAR

2009.12.17.
-

Projekt Menedzsment alkalmazása vállalati HR-en

2009.12.07.
-

Csak a végzettség teszi a mestert?

2009.12.02.
-

Interim Menedzsment – alapvetések

2009.11.24.
-

Lovagi roham vagy vonalharcászat?

2009.11.17.
-

Outplacement és coaching?

2009.11.16.
-

Mérhető-e a mérhetetlen?

2009.11.12.
-

A grafológia alkalmazásának előnyei a humán erőforrás területén

2009.11.06.
-

Mivel is írunk?

2009.10.30.
-

Kiválasztási kiskáté II. – Integráció helyzetelemzés nélkül?

2009.10.27.
-

Kiválasztási kiskáté I. – a nem realizált nyereség

2009.10.13.
-

Kerekasztal-beszélgetés - A HR-es mint tanácsadó

2009.10.08.
-

A HR és a megváltozott üzleti környezet - kerekasztal

2009.09.29.
-

HR-es mint stratéga – reflexiók egy konferencia kapcsán

2009.09.29.
-

A HR és a megváltozott üzleti környezet

2009.09.17.
-

A HR-es mint tanácsadó

2009.09.16.
-

Hr-es, mint stratéga

2009.09.14.
-

Munkanélküliség a kézírásban

2009.09.11.
-

Szép Új Online-Világ?

2009.09.07.
-

Milyen a jó motivációs levél?

2009.08.28.
-

A tervezett véletlen hatása

2009.08.25.
-

Az üzleti magyar virtus

2009.08.18.
-

Fejvadászat a budapesti Apple Premium Reseller piacon

2009.08.05.
-

Headhunting on the Apple Premium Reseller market

2009.08.04.
-

Homo Ludens generációs problémái

2009.08.03.
-

Tanácsadó megváltozott szerepkörben

2009.07.31.
-

Bértárgyalás legújabb eszközei

2009.07.28.
-

Álláskeresés 45 felett, vagyis szenior álláskeresők esélyei a munkaerő piacon

2009.07.20.
-

Az üzletember történészi self-marketingje. 2. rész

2009.07.17.
-

A rendszerszemléletű grafológia

2009.07.14.
-

Az üzletember történészi self-marketingje. 1. rész

2009.07.10.
-

Hol van ma a legjobb munkahely?

2009.07.06.
-

A hiteles humán erőforrás

2009.07.01.
-

Magad uram, ha szolgád nincsen - Az álláskereső direkt marketing kampánya.

2009.06.30.
-

Grafológia alkalmazása fejvadász projektben

2009.06.29.
-

Szervezeti integráció - Cafepedia blog

2009.06.26.
-

Ha a hegy nem megy Mohamedhez

2009.06.19.
-

Kiválasztás – Cafepedia blog

2009.06.12.
-

Hazánkban ideiglenesen tartózkodó szovjet csapatok

2009.06.11.
-

Személyiségteszt - Cafepedia blog

2009.06.10.
-

Munkaerő piac - Cafepedia blog

2009.06.011.
-

Humán átvilágítás - Cafepedia blog

2009.05.28.
-

Tömeges munkaerő felvétel

2009.05.11.
-

Személyiség - Cafepedia blog

2009.05.09.
-

Álláskeresés - Cafepedia blog

2009.05.08.
-

Pályázó - Cafepedia blog

2009.05.07.
-

Grafológia - Cafepedia blog

2009.05.05.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
Antal Melinda - Humán források - Antal Melinda
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Cafepedia - Humán források - Cafepedia
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Fekete István - Humán források - Fekete István
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Huba Gizella - Humán források - Huba Gizella
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Lipcsei András - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Lipcsei András
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


PĂ©csi Ferenc - Humán források - Munka-magánélet - Pécsi Ferenc
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Pekár DĂłra - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Pekár Dóra
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Petõ Gábor - Humán források - Petõ Gábor
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Schoner Vera - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Schoner Vera
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SzabĂł Bettina - Humán források - Munka-magánélet - Szabó Bettina
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Szende Csaba - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Szende Csaba
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Tánczos Zsuzsanna - Humán források - Munka-magánélet - Tánczos Zsuzsanna
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)